مدیرستفا استان گلستان: کارآفرینان در پیشرفت هر سازمان و جامعه‌ای نقش کلیدی دارند

مدیرستفا استان گلستان گفت: دو مولفه دانش و مهارت کنار هم نیاز به یک موضوع مهم تر دارند تا این کسب وکار تبدیل به کارآفرینی شود و آن هم شخصیت کارآفرینی است. بدین معنا باید به وجود مفهوم «شخصیت کارآفرین» معتقد باشیم.

به گزارش مسیحااقتداریان خبرنگار خبر مهم، مهدی خطیر نامنی دبیر منش مرکز نوآوری شتابدهی و مدیر ستفاسازمان تجاری سازی استان گلستان در حاشیه برگزاری چهارمین کنفرانس ملی، علمی پارک های علم و فناوری و سازمان های نوآوری ایران در پاسخ به این سوال که، چرا جوانان تحصیل کرده اصولا کارآفرین نمی شوند گفت: ما به عنوان مشاورین کسب وکار اصولا با مراجعه کنندگانی سروکار داریم که به نوعی سردرگم انتخاب ادامه تحصیل یا آموزش مهارت هستند . به عبارت ساده تر پرسش اکثر آنان در این قالب است که، اگر مدرک مهم است چرا کارفرمایان و مدیران شرکت‌ها به دنبال مهارت‌های ما هستند و اگر مهارت مهم است چرا مجبور هستیم چندین سال از عمر خود را صرف کنکور و دانشگاه کنیم، درحالی‌که می‌توانیم زودتر به سمت شغل موردنظر خود برویم و کسب درآمد کنیم.

مدیرستفا استان گلستان با بیان این که ۹۰درصد کسب وکارهای نوین با شکست روبرو می شوند، گفت: سه مولفه اصلی را باید برای کارآفرین شدن را باید در نظر گرفت که اگر این سه مولفه نباشند، شاید مسیر کارآفرینی طی شود اما قطعا با شکست روبرو خواهد شد.
خطیرنامنی با خاطرنشان کردن این که، علت شکست توجه ورعایت نکردن این سه مولفه است، تصریح کرد: دانش ، ابتدایی ترین نیاز یک کارآفرین است. دانش مجموعه ای از اطلاعات ذخیره شده است که قابل بازیابی است و برای شروع یک کسب وکار شما باید دانش کافی بهره مند باشید.

مهارت دومین پازل کارآفرینی است که اتفاقا پس از دانش قرار می گیرد. حال این دو مولفه کنار هم نیاز به یک موضوع مهم تر دارند تا این کسب وکار تبدیل به کارآفرینی شود و آن هم شخصیت کارآفرینی است. بدین معنا باید به وجود مفهوم «شخصیت کارآفرین» معتقد باشیم.

خطیرنامنی با بیان این مطلب که، شاید در ذهن شما این تبادر شود که، آیا شخصیت کارآفرین یک تیپ خاص شخصیتی است که به موفقیت بیشتر این افراد کمک می‌کند؟ اذعان کرد: سازمان جهانی کار(International Labour Organization)
یا به زبان ساده ترILO چهارده ویژگی شخصیتی را معرفی کرده که بواسطه این چهارده ویژگی در کنار دانش و مهارت ، می توان امیدوار بود که فردی کارآفرین می شود در غیر این صورت عدم داشتن این ۱۴ویژگی امکان شکست شان قطعی است.

وی با اشاره به موضوع ریسک پذیری متعادل گفت: معنای ریسک یعنی خطرکردن ، حماقت و کارآفرین به هیچ وجه حماقت نمی کند بلکه کنترل ریسک می کند.

مدیرستفاکارآفرین کنترل ریسک را یاد بگیرد افزود: برخلاف آنچه عموم مردم می‌پندارند کارآفرینان دست به ریسک‌های عجیب و غریب نمی‌زنند و به عبارتی با سرمایه و کسب‌وکارشان قمار نمی‌کنند اما از ریسک‌های حساب‌شده استقبال می‌کنند.

در واقع آنها با برنامه‌ریزی و محاسبه ریسک بر اساس دانش بازار پیش می‌روند و بدون فکر، خطر نمی‌کنند.

کارآفرین باید مهارت متقاعد کردن طرف مقابل را داشته باشد دیگر موضوع مورد بحث خطیرنامنی بود که یادآور شد: کارآفرین باید با خود روراست باشد و بتواند خود را متقاعد کند می تواند طرف مقابل را نیز متقاعد و کسب وکار خود را رونق دهد.

وی همچنین تاکید کرد: به طور خلاصه، تعهد، ریسک‌پذیری اقتدار، عمل‌گرایی، مصمم بودن، با انگیزگی، توانمندی در حل مسئله، مدیریت، بلندپروازی ،خلاق بودن، مثبت‌اندیش بودن، ابتکار عمل، نوآوری
و الهام‌بخشی برای دیگران را از جمله مولفه های شخصیتی کارآفرین موفق است.

‌وی توانایی شبکه سازی را از توانمندی های کارآفرین دانست و گفت: یکی از ویژگی های برجسته کارآفرین قدرت شبکه سازی است که بتواند متناسب با کسب وکار خود شبکه سازی خوبی ایجاد کند.
وی با تاکید بر این که کسب وکارهای بزرگ خیلی بزرگتر نخواهند شد اما کسب وکارهای نوپا فضای مناسبی برای بزرگ شدن دارند تصریح کرد: بطور مثال ایران خودرو بزرگتر از این نخواهد شد. اما شرکت و بک بنگاه کوچک به سرعت می تواند بزرگ شود چون تشنه موفقیت هستند. به همین دلیل جوانی که در ذهنش ایجاد کارآفرینی است باید در کنار باتجربه ها قرار گیرد تا بتواند مشاوره های خوب و تجربه های خوب را دریافت ودر کسب وکار نوین خود به کار گیرد.

وی افزود: گاهی در مشاوره ها کارآفرین متوجه می شود که به تنها نمی تواند کسب وکار را هندل کند لذا کارآفرین باید به این نتیجه هم برسد که کار تیمی ( آنهم خوش فکر و خلاق و همدل) گام های موفقیت را سرعت می بخشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا