تاکید کارشناسان بر لزوم به کارگیری ابتکار «کمربند و جاده» در حکمرانی جهانی
تاکید ، ششمین مجمع بینالمللی درباره ابتکار «کمربند و جاده» و «حکمرانی جهانی» روز شنبه ۱۲ نوامبر (۲۱ آبان) با حضور دهها محقق داخلی و بینالمللی در شانگهای به کار خود پایان داد. در این رویداد پژوهشگران، مقامات و کارآفرینان دیدگاههای خود را درباره اینکه ابتکار کمربند و جاده با توجه به آشفتگی و نااطمینانی موجود در جهان، چه کمکی میتواند ارائه دهند، تبادل کردند.
مجمع دو روزه فوق به همت دانشگاه «فودان» و «شبکه اندیشکده جاده ابریشم» برگزار شد.
«چِن جوئو» معاون وزیر اداره بینالملل کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در این گردهمایی به صورت ویدئویی سخنرانی کرد و گفت: ابتکار کمربند و جاده نقش مهمی در حکمرانی جهانی بازی میکند.
وی افزود: عدالت، باز بودن، جامعیت و قابلیت به اشتراک گذاری که توسط ابتکار کمربند و جاده ترویج میشود به کشورها کمک میکند تا مشکلات حکمرانی جهانی فعلی مانند نادیده گرفتن، عملکرد ضعیف و ناکارآمدی را حل کنند.
این مقام ارشد حزب حاکم چین تاکید کرد: ایدههای جدیدی که ابتکار کمربند و جاده ارائه کرده حکمرانی جهانی را به سوی عدالت و عقلانیت بیشتر سوق داده است.
ابتکار کمربند و جاده در سال ۲۰۱۳ توسط «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین مطرح شد و تا جولای امسال چین در چارچوب این ابتکار بیش از ۲۰۰ سند همکاری با ۱۴۹ کشور و ۳۲ سازمان بینالمللی امضا کرده است.
خانم «جیائو یانگ» دبیر حزب دانشگاه فودان و رئیس شورای دانشگاه تاکید کرد توسعه سطح بالای ابتکار کمربند و جاده یک تمرین پویا برای ساخت جامعهای با آینده مشترک برای بشریت است.
وی افزود: دانشگاه فودان به عنوان میزبان این نشست در نظر دارد با توجه به نزدیک شدن به دهمین سالگرد ابتکار کمربند وجاده نیروی فکری بیشتری برای کمک به آن در اختیار بگذارد.
خانم جیائو همچنین گفت: امیدواریم استعدادهای بیشتری در حوزه ابتکار کمربند و جاده و حکمرانی جهانی آموزش دهیم و همکاری میان دانشگاهها، دانشکدهها، موسسات و اندیشکدههای در مسیر ابتکار کمربند و جاده را ارتقا بخشیم.
«گریگوری ماتولکسی» رئیس بانک مرکزی مجارستان نیز در این مجمع خواستار همکاری عمیقتر میان اروپا و آسیا به ویژه از طریق پلتفرمهای مرتبط با ابتکار کمربند و جاده شد.
وی گفت: ما باید بپذیریم که جهان در حال حرکت به سوی یک رویکرد چند قطبی است.
«جوئو چیانگوو» معاون رئیس «بانک توسعه جدید» (NDB) خواستار یک چارچوب جدید حکمرانی چندجانبه جهانی شد که از سوی کشورهای درحال توسعه و بازارهای نوظهور مشخص شود.