CIIE؛ مهر باطل بر روایتهای گمراهکننده غربیها علیه چین
CIIE ، پیام جهانی پنجمین نمایشگاه بین المللی واردات چین این است که درهای این کشور به سوی دنیا نه تنها بسته نخواهند شد که گشوده تر و بازتر خواهند گشت.
مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه بین المللی واردات چین (CIIE) و مجمع بین المللی اقتصادی «هونگ چیائو»، جمعه اخیر در شانگهای برگزار شد. نمایشگاه فوق با موضوع واردات در سطح ملی توسط چین آغاز به کار کرده است. این نمایشگاه نقش منحصر به فردی را در بازار بین المللی در طول پنج سال اخیر از خود به نمایش گذاشته و با سرعتی فراتر از حد انتظارات جهانی، به نتایج مثمر ثمری دست یافته است. این نمایشگاه به بخش مهمی از سیاست عالی گشایش و درهای باز چین به سوی جهان خارج تبدیل گشته است.
فضای کلی حاکم در عرصه تجارت بین المللی امسال (۲۰۲۲) با چالش هایی جدی مواجه است. در این بین، CIIE همچون پرچم تجارت آزاد به اهتزاز در آمده، به عزم و اعتماد جامعه بین الملل در مسیر غلبه مشترک بر سختی ها می افزاید.
برگزاری این نمایشگاه غرفه داران کشورهای مختلف را قادر می سازد که روی کسب و کارشان متمرکز گردند و با کمک پلتفرم ایجاد شده از طریق CIIE، بدنبال فرصت های همکاری بیشتر در بازار وسیع چین باشند. روی هم رفته، نمایشگاه فوق به معنای سودی عظیم و پراهمیت است که توسعه و گشایش چین برای جهان به ارمغان آورده است.
بزرگ ترین ویژگی CIIE در سال جاری میلادی در مقایسه با سال های گذشته، این است که این نمایشگاه مدت زمان کوتاهی بعد از پایان بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین شروع به کار کرده است. در چنین شرایطی طبیعی است که توجه گسترده جهان خارج به این کنگره و تفاسیر غنی دنیا از نتایج کنگره فوق در چین، به توسعه نمایشگاه بین المللی واردات این کشور نیز کمک خواهد کرد.
این در حالیست که آمریکا و افکار عمومی غرب مدتی است که تلاش کرده اند تا به چین برچسب «محصور» و «جدا شده از جهان» بدهند تا فضایی به وجود بیاورند که شرکت های خارجی از چین فرار کنند. با این حال، نمایشگاه بین المللی واردات چین با صدای بلند این پیغام را به جهانیان می رساند که اینگونه روایت های گمراه کننده غربی ها علیه چین، بیهوده خواهد ماند و نگرانی های آنها غیرضروری و حقیقت این است که درهای چین هیچ گاه به روی دنیا بسته نخواهند شد و در عوض بازتر و گشوده تر می گردند.
بر اساس آمار موجود، مجموعا ۱۴۵ کشور، منطقه و سازمان بین المللی در پنجمین نمایشگاه بین المللی واردات چین در سال جاری میلادی (۲۰۲۲) شرکت کرده اند؛ این رقم بدنبال ارائه ساختاری بهینه تر و نمایشگاهی پرقدرت تر، از عدد ثبت شده مربوط به سال گذشته فراتر رفته است.
شایان ذکر است که بیش از ۲۸۰ شرکت از میان ۵۰۰ شرکت و نهاد پیشروی صنعتی دنیا در این نمایشگاه حضور دارند و نرخ بازگشت سرمایه در این نمایشگاه تقریبا ۹۰ درصد گزارش شده است. بسیاری از شرکت ها نیز پیشاپیش قراردادهای مربوط به حضورشان در ششمین نمایشگاه بین المللی واردات چین را امضا کرده اند.
حقایق خود گویای همه چیز است. این آمار و ارقام برای از بین بردن تمامی شبهات کافی هستند.
سؤال اینجاست که اگر بر اساس ادعای غربی ها، این شرکت های چند ملیتی حاضر در CIIE نفعی نمی بردند و یا اعتمادی به بازار چین نداشتند و انتظاراتشان در این کشور تامین نمی شد، آیا مکررا در این نمایشگاه حضور پیدا می کردند؟!
این در حالیست که مبلغ کلی تراکنش های صورت گرفته در طول برگزاری چهار نمایشگاه قبلی بین المللی واردات چین از ۲۷۰ میلیارد دلار فراتر رفت و این رقم امسال و آینده نیز به روند افزایشی خود ادامه خواهد داد.
واشنگتن در حالی از کسری تجاری با چین شاکی است که به رغم این شکایت، شرکت های خود را از توسعه بازارهایشان در چین منع و حتی آنها را تهدید می کند! این رفتار نامناسبی است که آمریکا پیش گرفته است.
مقامات آمریکایی در طول سال های اخیر سیاستی کوته بینانه و محدود پیش گرفته اند. در عین حال برخی سیاستبازان ضد چین نیز اغلب اوقات از روی عناد و دشمنی با پکن، آن دسته از شرکت های خارجی را که روابط نزدیکی با بازار چین دارند، مورد آزار قرار داده و تلاش کرده اند این شرکت ها را از چین دور کنند.
این در شرایطی است که بیشتر فشار فعلی وارد شده به شرکت های چند ملیتی ناشی از بی اعتمادی ژئوپلیتیکی است و رویکرد عیب یاب واشنگتن عامل شماره یک در بی ثبات سازی شرایط محسوب می شود.
امسال (۲۰۲۲)، پنجمین سالی است که نمایشگاه بین المللی واردات چین برگزار می شود. اولین نمایشگاه فوق در سال ۲۰۱۸ برپا شد آن هم در شرایطی که دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا جنگی تجاری علیه چین به راه انداخته بود؛ جنگی که بسیاری از مردم را نسبت به چشم اندازهای چین بدبین کرده بود به طوری که معتقد بودند چین قطعا سقوط خواهد کرد! امروزه آمریکایی ها اذعان دارند که جنگ تجاری فوق هیچ نتیجه ای نداشت جز تضعیف خود آمریکا!
با این وجود، نمایشگاه بین المللی واردات چین ریشه دواند و نتایج مفیدی به بار آورد به طوری که حتی همه گیری کرونا نیز نتوانست تزلزلی در برگزاری این نمایشگاه به وجود بیاورد. حقیقت این است که بازار چین به مراتب پرقدرت تر از دستکاری های سیاسی واشنگتن پیش می رود.
جهان امروز در مقایسه با سال ۲۰۱۸ میلادی با مشکلات به مراتب بیشتری دست به گریبان است و تضادها و تقابل ها و شکاف ها از ایده های احمقانه به خطرات واقعی تبدیل گشته اند و این همان چیزی است که اکثریت مردم دنیا انتظارش را نداشتند.
با این وجود، هر چه شرایط پیچیده تر و دشوارتر باشد، کشورهای بیشتری به ارتباط و همکاری با یکدیگر نیاز پیدا می کنند. در چنین شرایطی، جذابیت منحصر به فرد نمایشگاه بین المللی واردات چین دقیقا این است که صرفا محل نمایش کالاهای وارداتی نیست بلکه فرصتی را برای ارتقاء گشایش و همکاری های جهانی، سود متقابل و نتایج برد-برد فراهم می آورد.
در واقع، CIIE نشاط را به شرکت هایی که از تقابل ژئوپلیتیکی رنج می برند، تزریق کرده و با احیاء و توسعه اقتصاد دنیا، نسیم بهاری را به ارمغان آورده است. این نمایشگاه در عین حال، هر سال غرفه های نمایشی رایگان را در اختیار شرکت های کوچک از کشورهای کمتر توسعه یافته قرار می دهد که این خود به تنهایی، نماد صریحی از شعار چین مبنی بر ساخت جامعه ای بشری با آینده مشترک است و در عین حال نشان دهنده نفعی که توسعه و پیشرفت چین به کل جهان می رساند.
باید در نظر داشت که مادامی که اقتصاد چین مرفه باقی بماند، مردم بیشتری در سراسر دنیا در سود این اقتصاد شریک خواهند بود و این روند، شتابی پرقدرت را به روند ارتقاء توسعه پایدار و جامع جهانی تزریق می کند.
در حال حاضر و در شرایطی که روند توسعه جامعه بشری با خطر تفرقه و تقابل مواجه است، سرزندگی و شعف بازدیدکنندگان سراسر جهان که در پنجمین نمایشگاه بین المللی واردات چین دور هم جمع شده اند، از اهمیتی فوق العاده برخوردار است. این نمایشگاه نه تنها نماد مهمی از اعتماد به سیاست گشایش و درهای باز چین محسوب می شود بلکه امید به مسیر درست در جهان را نیز نشان می دهد. این نمایشگاه یکی پس از دیگری در چین برگزار خواهد شد و انرژی مثبت آن شگفتی های بزرگ تر و عظیم تری را برای دنیا به ارمغان خواهد آورد.