مسئول گروه انکولوژی بیمارستان محک گفت: همکاری متخصصان مختلف طی سالهای درمان کودک مبتلا به سرطان ضروری است
دکتر هادی موسیخانی با تاکید بر اینکه با حمایتهای مدیرعامل و مسئولان بیمارستان محک این مرکز در درمان چندتخصصی پیشگام بوده است، گفت: خوشبختانه در بیمارستان فوقتخصصی محک که متخصصان حوزههای مختلف حضور دارند و مدیرعامل و مسئولان این بیمارستان نیز از درمان چندتخصصی حمایت میکنند، میتوانیم گامهای بلندتری را در این حوزه برداریم.
دکتر هادی موسیخانی، مسئول گروه انکولوژی بیمارستان محک عنوان کرد: انکولوژی با درمان چندتخصصی عجین شده و ماهیت درمان سرطان درمان گروهی یعنی چندتخصصی است. به عبارت دیگر باید متخصصان مختلف از جمله رادیوانکولوژیست، پاتولوژیست، رادیولوژیست، مددکار، کاردرمان، پرستار و روانشناس از همان مرحله ابتدای تشخیص تا قطع درمان در کنار انکولوژیست باشند تا روال درمان بهخوبی و با سرعت انجام شود.
مسئول گروه انکولوژی بیمارستان محک افزود: به عنوان نمونه طول درمان سرطان خون و تومور مغزی حدود چهار سال است و با یک جراحی به پایان نمیرسد. لازم است در این مدت چهار سال همکاری و همیاری تیمی میان متخصصان مختلف وجود داشته باشد تا درمان به نتیجه برسد.
وی همچنین با اشاره به اینکه زمان زیادی از ورود کشورهای پیشرفته دنیا به عرصه درمان چندتخصصی میگذرد، عنوان کرد: در ایران هنوز درمان چندتخصصی جای خود را بازنکرده و اغلب به صورت ارجاع از یک پزشک به پزشکی دیگر است. خوشبختانه در محک از سه سال پیش درمان چندتخصصی به صورت نظری و عملی آغاز شده و به عنوان نمونه میتوان به جلسههای مستمر توموربورد هر دوشنبه با حضور متخصصان مختلف اشاره کرد. اکنون در تمام مراحل از تشخیص گرفته تا طراحی پلن درمان و انجام مراحل درمانی از کار تیمی و درمان چندتخصصی استفاده میکنیم.
دکتر موسیخانی بیان کرد: خوشبختانه در حوزه درمان چندتخصصی، بیمارستان محک به عرصه درمان چندتخصصی خارج بیمارستانی و حتی در سطح بینالمللی نیز وارد شده که نتایج مفیدی دربرداشته و امیدواریم بهزودی شاهد ورود محک به کارآزماییهای بالینی جهانی باشیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه با توجه خاص مدیرعامل و مسئولان محک شاهد توفیقهای زیادی در درمان چندتخصصی در این بیمارستان بودهایم، در پایان افزود: برای گسترش درمان چندتخصصی در کشورمان با چالشهایی مواجه هستیم که از جمله آنها میتوان به استقبال کم از کارهای تیمی در کشورمان و نیز کمبود امکانات سختافزاری برای تحقق این مهم اشاره کرد. امیدواریم بهزودی شاهد برطرف شدن این چالشها باشیم.