رمزگشایی استراتژی احیای روستاهای چین
رمزگشایی، زمانی که جهان با عدم اطمینان دست و پنجه نرم می کند، به نظر می رسد که چین بر احیا و شکوفاسازی اقتصاد روستایی تمرکز دارد. چین از سال ۲۰۱۲ نزدیک به ۱۰۰ میلیون نفر را از فقر خارج کردهاست، اما دولت چین معتقد است که عدم تعادل در توسعه شاید نتایج کاهش فقر را به خطر بیندازد. علاوه بر این، دولت چین معتقد است که تکیه برغلات وارداتی بر امنیت ملی تاثیر گذار خواهد بود. این عوامل احیای روستایی را در اولویت چین قرار دادهاست.
در سال ۲۰۱۷ ، چین استراتژی احیای روستایی را با هدف حل یک سری موضوعات مهم تنظیم کرد که عبارتست از: کمک به تولیدات کشاورزی، توسعه مسکن روستایی و کاربری اراضی، بهبود محیط زیست و کاهش فقر در مناطق ضعیف.
استراتژی فعلی احیای روستایی چین دارای سه ویژگی کلیدی است:
اول ، منابع درآمدی متنوع.
استراتژی احیای روستایی افزایش درآمد کشاورزان از اشتغال در مزرعه و خارج از مزرعه، افزایش فناوری بذر و مهارتهای مدیریت مدرن و توسعه خدمات کشاورزی در کاشت و برداشت را در اولویت قرار می دهد.
تلاشها برای تنوع منابع درآمدی خارج از مزرعه باعث ایجاد کارخانههایی تحت برنامههای کاهش فقر شدهاست. چین معتقد است که این یک الگوی “برد- برد” برای همه طرف ها است.
چین همچنین سیستمی برای بهبود آموزش مهارتهای حرفهای روستایی اجرا می کند. به طور مثال با ۱۴۸ دانشکده فنی، استان گوانگ دونگ دارای شبکه گسترده آموزش حرفهای است و در خط مقدم ارایه مهارتها برای مناطق روستایی قرار دارد.
دوم، نوآوری در زمینه دیجیتال.
نوآوری در زمینه دیجیتال همچنین یک عنصر اصلی برای استراتژی کاهش شکاف شهری- روستایی است. چین در حال ترویج توسعه “اینترنت+” است. این اولین پیشنهاد مطرح شده در سال ۲۰۱۵ است که مورد حمایت دولت چین قرار دارد. هدف آن ترویج ادغام اینترنت و صنایع سنتی از جمله کشاورزی است و از اینترنت برای بهبود تولیدات کشاورزی، بهره برداری، مدیریت و خدمات استفاده می شود.
سوم، بهبود سطح مراقبتهای پزشکی روستایی
براساس استراتژی شکوفاسازی روستایی، پکن همچنین برای بهبود سطح خدمات پزشکی مراکز بهداشتی شهرک و روستا تلاش می کند و ساخت مراکز بهداشتی مرکزی را برای مقابله با همه گیریهای بزرگ و فوریتهای بهداشت عمومی پیشنهاد کرده است. این موضوع در زمینه همه گیری کرونا اهمیت بیشتری پیدا کردهاست.
از زمان شیوع همه گیری کرونا، طبق یک استراتژی جدید که به عنوان “چرخش دوگانه” شناخته می شود، چین امیدوار است که ساخت یک الگوی توسعه جدید را با چرخش داخلی به عنوان بدنه اصلی و چرخش دوگانه داخلی و بینالمللی که متقابلا تقویت می شوند، سرعت بخشد. این امر به مصرف داخلی اجازه می دهد تا با افزایش درآمد، نقش مهم تری در رشد اقتصادی داشته باشد.