دستیابی موسسه رازی به فناوری بذر واکسن آنفلوانزای H5 با استفاده از مهندسی ژنتیک معکوس
معاون تحقیقات و فناوری موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: این مجموعه در راستای به روز آمد کردن فرآورده های بیولوژیک خود، به بذر واکسن آنفلوانزای H5 با استفاده از مهندسی ژنتیک معکوس و نسل سوم واکسن ها دست یافته است.
به گزارش مسیحااقتداریان خبرنگار خبر مهم، دکتر سهیلا مرادی بیدهندی در همایش یک روزه آنفلوانزای پرندگان که در موسسه رازی برگزار شد، اظهار کرد: موسسه رازی تمام تلاش خود را در این یک صد سال فعالیت انجام داده تا بتوانند دینش را به کشور عزیزمان با تولید فرآوردههای با کیفیت ادا کند و با داشتن اندیشمندان و پژوهشگران پرتلاش توانسته تولید دانش فنی، فناوری و فرآوردههای جدید داشته باشد.
وی افزود: با توجه به اهمیت و جایگاه موسسه رازی در تحقیق و تولید واکسن، که نقش مهمی در کنترل و پیشگیری از بیماری و خسارات اقتصادی در صنعت دام و طیور دارد، جایگاه و اهمیت واکسن و واکسیناسیون در تامین امنیت غذایی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
معاون تحقیقات و فناوری موسسه رازی با اشاره به اهمیت بیماری آنفلوانزای پرندگان گفت: وضعیت فعلی آنفولانزای پرندگان در جهان و درگیر شدن بسیاری از کشورها، نگرانیهایی را در جوامع بینالمللی ایجاد کرده و به تبع آن موضوع امنیت غذایی را در سراسر جهان و معیشت افرادی که به صنعت مرغداری وابسته هستند، به خطر انداخته است.
وی خاطرنشان کرد: موسسه رازی در سالهای اخیر برای به روز آمد کردن فرآوردههای بیولوژیک تولیدی خود، گامهای موثری برداشته که میتوان به تولید واکسن نو ترکیب رازی کووپارس(نسل دوم) اشاره کرد و امروز هم توانسته با دستیابی به فناوری بذر بر پایه مهندسی ژنتیک معکوس، جهت تولید واکسن آنفولانزای فوق حاد H5 و نسل سوم واکسن ها اقدام کند.
دکتر مرادی بیدهندی تصریح کرد: در راستای ایفای نقش و رسالت موسسه رازی و اهمیت این بیماری، طی سالهای اخیر تحقیقاتی انجام شده و از آنجا که معتقدیم «زکات علم نشر آن است»، ما را بر آن داشت که با همراهی پیشکسوتان حوزه تشخیص، تحقیق و تولید سازمان دامپزشکی و فعالین صنعت طیور، کلینیسینهای بخش خصوصی، کارشناسان، دانشجویان و دانشگاهیان گرامی این همایش را برگزار کنیم.
وی هدف از برگزاری این همایش را اشتراک گذاری و تبادل آخرین یافتههای مرتبط با این حوزه دانست و گفت: این همایش با سخنرانی متخصصان طیور و با ایجاد فضای تعاملی بین پژوهشگران، متخصصان همکاران صنعت طیور، دانشگاهیان و کلینسینها انجام میشود تا بتوانیم به منظور ارتقا بهداشت و امنیت غذایی کشور به جامعه آگاهی دهیم.
معاون تحقیقات و فناوری موسسه رازی اضافه کرد: در این همایش که با تلاش چندین ماهه به این نقطه رسیده عوامل بسیاری کمک کردند و در این راستا برگزاری نکوداشت دکتر ممیز به عنوان پیشکسوت موسسه که خدمات و تحقیقات برجستهای در زمینه تحقیقات بیماری های طیور داشته اند، ستودنی است.
وی افزود: حضور شرکت کنندگان به ویژه نیروهای جوان که سرمایه این کشور هستند، میتواند جرقهای برای تولید فرآوردههای جدید شود و باید از چنین فرصت های بهره ببریم.