قصور آمریکا در حمایت از حقوق کودکان کار
قصور آمریکا؛ نتیجه تحقیقات پیرامون گم شدن یک دختر بچه ۱۳ ساله مهاجر از گواتمالا، نشان داد که این کودک مشغول کار در یک کارخانه تولیدی در آلابامای آمریکاست؛ این خبری تکان دهنده محسوب می شود که موضوع کار مخفیانه کودکان در آمریکا را به عنوان تنها کشوری که تمایلی به تصویب کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل ندارد، فاش می سازد. بدتر از همه اینکه این دختر بچه و دو برادر نابالغ او به مدرسه نرفته اند اما در کارخانه تولید کننده قطعات خودرو که محصولات شرکت چند ملیتی هیوندا موتور کره جنوبی را تامین می کند، کار می کرده اند.
طبق تحقیقاتی که خبرگزاری «رویترز» به عمل آورده است، این کارخانه حدود ۵۰ کودک را استخدام کرده که کم سن و سال ترین آنها فقط ۱۲ سال سن داشته است؛ این اقدام، نقض قانون فدرال آمریکا که منع کننده کار افراد زیر ۱۸ سال در کارخانه مهر زنی است، محسوب می شود.
پیشتر نیز تحقیقات انجام شده توسط وزارت کار آمریکا به برملا شدن کار کودکان در کارخانه دیگری به نام «اس ال آلاباما» (SL Alabama)، تامین کننده هیوندا در آلکساندر سیتی آلاباما، ختم شد. وزارت کار آمریکا در واکنش به این اتفاق، شکایتی مطرح کرد و در جریان آن، کارخانه فوق را به نقض مکرر قوانین کار از طریق استخدام کودکان ۱۳ تا ۱۵ ساله جهت انجام کارهای خطرناک متهم نمود.
«ری کوری» رئیس اتحادیه خودروسازان آمریکا با صدور بیانیه ای، نوشت: «استثمار از کودکان، شرم آور است».
اشکال مختلف کار کودکان، از جمله بردگی، در تمام طول تاریخ آمریکا وجود داشته و تعداد کودکان کار در سراسر این کشور در دهه های ابتدایی قرن بیستم به اوج خود رسیده است. با وجود اینکه قانون استانداردهای کار عادلانه در سال ۱۹۳۸ میلادی به تصویب رسیده است اما این قانون نتوانست مانع از کار کودکان در آمریکا شود.
بر اساس قانون کار آمریکا، کودکان ۱۲ ساله می توانند ساعات نامحدودی را در مزارع با اجازه والدینشان کار کنند البته مادامی که فرصت تحصیل را از دست ندهند. در عین حال طبق این قانون، هیچ محدویت سنی برای کار کودکان روی مزارع کوچک و یا مزارع خانوادگی تعریف نشده است.
طبق برآوردهای انجام شده، تقریبا ۵۰۰ هزار کودک مشغول به کار در مزارع آمریکا وجود دارند در حالیکه بسیاری از آنها در حالیکه ۸ ساله بودند، کار خود را شروع کرده اند و هفته های کاری آنها ۷۲ ساعته است؛ این در حالیست که کار کشاورزی کاری سخت و خطرناک محسوب می شود چرا که کودکان مرتبا در معرض آفت کش هایی قرار دارند که به طرز چشمگیری خطر ابتلای آنها به سرطان را افزایش می دهد.
آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا اینطور نتیجه گیری کرده است که کودکان سه برابر بیشتر از بزرگسالان، در معرض تاثیرات سرطان زایی آفت کش ها هستند.
از طرف دیگر، شرایط محیطی و به ویژه گرمای شدید و ابزارهای خطرناک کشاورزی نیز تهدید کننده کودکان هستند. گزارش انجام شده توسط دفتر پاسخگویی دولت آمریکا نشان می دهد که ۱۰۰ هزار کودک مشغول به کار در مزارع این کشور هر سال حین انجام کارشان مجروح شده اند و این کودکان ۲۰ درصد از تلفات کشاورزی را تشکیل می دهند.
آمریکا تنها کشور جهان است که کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل که یک پیمان جامع حقوق بشری در مورد حقوق کودکان است و به صورت ویژه و در وسیع ترین حالت ممکن از زمان معرفی اش در سال ۱۹۸۹ میلادی به تصویب دیگر کشورها رسیده را امضا و تصویب نکرده است.
«مایکل هنکوک» وکیل شرکت حقوقی «کوهن میلشتاین» با اشاره به اینکه کار کودکان یکی از مشکلات نامرئی در آمریکا محسوب می شود، معتقد است که کار کودکان آنها را از آموزش محروم می کند و در معرض آسیب قرار می دهد و از نظر جسمی، فکری و …، سال ها به عقب برمی گرداند.