ایجاد چالش امنیتی برای چین توسط آمریکا/ آمریکا می خواهد چین را درگیر تنش و چالش محیط پیرامونی خود کند
یک کارشناس مسائل چین و اوراسیا با اشاره به اهمیتی که تایوان در حوزه اقتصادی و موقعیت جغرافیایی دارد، اعلام کرد: آمریکا بر آن است تا با ایجاد چالش امنیتی برای چین از اقدامات این کشور در حوزه بین الملل برای پیشرفت و توسعه جلوگیری کند و در واقع چین را درگیر تنش و چالش محیط پیرامونی خود کند.
مهدی خورسند با بیان اینکه تلاش آمریکا علی رغم اینکه بارها و بارها اعلام کرده در چین واحد خللی وارد نخواهند کرد و از استقلال تایوان حمایت نکند، اذعان کرد: در ماه ها و چند سال گذشته شاهد بودیم که با سفر مقامات آمریکا به تایوان، ایالات متحده در تلاش است تا به تایوان کمک کند مسیر جدایی خود را که بعد از جنگ جهانی دوم اتفاق افتاده بود ادامه دهد.
او با اشاره به اینکه سفر پلوسی علی رغم توصیه هایی که به او شده است را باید با اتفاقات رخ داده در روسیه و شکل گیری تحولات آسیا در پازل بزگتری بچینیم، اظهار کرد: آمریکا به عنوان تک هژمان بعد از دوران فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی، جایگاه هژمانی خود را از سوی قدرت های نوظهور دنیا به خصوص سه قدرت بین المللی و منطقه ای یعنی چین و روسیه و جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه ای، در حال چالش می بیند.
این کارشناس مسائل چین و اوراسیا با تاکید بر اینکه همین امر باعث شده است که آمریکا دست به اقدامات مختلفی در این زمینه بزند، عنوان کرد: در آخرین اقدام آمریکا با هدف به چالش کشیدن محیط پیرامونی قدرت های نوظهور، شاهد بودیم که دغدغه روسیه در گسترش مناطق شرق را عملیاتی کرد.
خورسند ادامه داد: آمریکا در این اقدام موجب شد تا روسیه وارد جنگ و شرایطی شود که از گسترش ناتو به شرق جلوگیری کند و با ایجاد منطقه حائل بین خود و ناتو در اوکراین سعی در فراهم کردن زمینه تهدیدات امنیتی در آینده شود.
او با تاکید بر اینکه تلاش آمریکا با تزریق قطره چکانی تجهیزات و کمک های مالی به اوکراین این است که روسیه را درگیر چالش بلند مدت در محیط پیرامونی خودش کند، خاطرنشان کرد: آمریکا تلاش دارد تا علیه چین همین روند در پیش بگیرد.
این کارشناس مسائل چین و اوراسیا با بیان اینکه قانون اساسی و راهبردی که چین در سیاست خارجی خود در پیش گرفته است، تصریح کرد: برای حفظ امنیت چین، هنگ کنگ و تایوان که از سرزمین مادری و اصلی جدا افتاده اند باید به حاکمیت چین واحد تبدیل و زیر یک پرچم و حکمرانی مشترک اداره شوند.
خورسند با بیان اینکه یکی از مقامات وزارت امورخارجه چین پس از گذشت یک ماه از جنگ روسیه و اوکراین رسما اعلام کرد؛ می دانیم که بعد از روسیه نوبت ما است، خاطرنشان کرد: به نظر می رسد چین می داند که وارد حربه جدید آمریکا شده است. به دلیل جنگ هایی که غربی ها در ۲۰۰ سال گذشته داشته اند و موجب جدایی تایوان از چین شد و همچنین کشتار وسیعی که ژاپنی ها به کمک آمریکا در کشورشان انجام داده اند، دچار سرخوردگی سنتی شده اند.
او با بیان اینکه چین توانسته هنگ کنگ را به کشورش الحاق کند، اضافه کرد: این کشور می خواهد با الحاق تایوان، غرور ملی خود را احیا و به دنیا اثبات کند که یک ابرقدرت است و آمریکا هم نمی تواند جلوی اراده آنها برای پیوستن تایوان به چین را بگیرد.
این کارشناس مسائل چین و اوراسیا با تاکید بر اینکه سفر پلوسی به تایوان حربه آمریکا بود و باید انجام می شد چرا که برای ایجاد چالش امنیتی چین برنامه ریزی شده بود، عنوان کرد: این سفر برنامه ریزی شده باید انجام می شد چرا که اگر انجام نمی شد به دنیا نشان می داد که دیگر آمریکا در جایگاه یک ابرقدرت جهان نیست.
خورسند با اشاره به اینکه سفر پلوسی به تایوان را می توان تهدید غیرمسئولانه آمریکا ارزیابی کرد، ادامه داد: البته این سفر از نظر آمریکا یک اقدام برای حفظ جایگاه هژمونیک خود در سطح روابط بین الملل است. چرا که طبق نظریات روابط بین الملل، هژمان برتر همواره برای حفظ جایگاه خود دست به هر اقدام و تلاشی می زند و بر اساس همین نظریات، آخرین گام برای حفظ این هژمان، جنگ بزرگی است که در مقابل قدرت های نوظهور برنامه ریزی و اجرایی می شود.
این کارشناس مسائل چین و اوراسیا معتقد است؛ سفر پلوسی با مقدمات سفر نمایندگان کنگره آمریکا به تایوان شروع شد و شاید سفر پلوسی مقدمه سفر معاون اول آمریکا و در گام بعدی رییس جمهور آمریکا به تایوان باشد. به نظر می رسد این سفر اقدامی برنامه ریزی شده از سوی آمریکا است.
او با تاکید بر اینکه هدف آمریکا کنترل و جلوگیری از رشد بیش اندازه چین در عرصه بین المللی است، یادآور شد: آمریکا به این دلیل که نمی تواند در حوزه های اقتصادی، تجاری، علمی و اکثر حوزه ها با چین رقابت و آن را کنترل کند در آخرین حربه تلاش دارد یک دغدغه امنیتی ایجاد کند.
خورسند ادامه داد: برای این حربه از تایوان که موضوعی حساس برای چین قلمداد می شود، استفاده می کند و تلاش دارد چین را به محیط پیرامونی خودش محدود کند تا از این طریق جلوی اقدامات چین در عرصه روابط بین الملل را بگیرد.