کارشناسان خارجی: جهان باید شاهد توسعه تبت در چین باشد
اسماعیل عبداللهی از سومالی، استاد دانشگاه مطالعات خارجی پکن که تحت تاثیر کوههای سرسبز و ساختمانهای مدرن در جریان سفرش در اوایل ماه جاری به لیینگچی و لهاسا در تبت قرار گرفته بود، گفت: «وقتی به تبت می رسید، متوجه می شوید که همه چیز با آنچه در رسانهها شنیده اید متفاوت است.»
او به گلوبال تایمز گفت: «زمانی که آن را با چشمان خود ببینید، متوجه میشوید که در تبت چه خبر است.
پیش از اجلاس ۲۰۲۳ توسعه تبت که در روز سه شنبه در پکن برگزار شد، گروهی از دیپلماتها، دانشمندان و کارشناسان خارجی سفری یک هفتهای به تبت داشتند و با فرهنگهای سنتی، بوم شناسی و زندگی گله داران و کشاورزان آنجا آشنا شدند.
بازدیدکنندگان تحت تأثیر مناظر فلات در تبت و همچنین توسعه سریع در منطقه قرار گرفتند.
ماناسا تاگیکاکیبائو، سفیر فیجی در چین، در جریان این رویداد به گلوبال تایمز گفت: «من مجذوب مناظر، مناطق کوهستانی و مردم فلات تبت هستم.»
او گفت: «ما به داستانهایی گوش فرا دادیم مبنی بر اینکه روستاها از فقر خارج شدهاند و زندگی آنها در دهه گذشته به لطف کمکهای دولت بسیار تغییر کرده است».
سفیر گفت: «آنها اکنون با زیرساختهای مدرن – شبکههای جادهای، راه آهن، فرودگاه، از زندگی مرفه تری برخوردار هستند. من از کاری که دولت برای دستیابی به این مکانها انجام داده است که بسیار دورافتاده و مرتفع هستند، برای انجام نوسازی و توسعه، و در عین حال حفظ و نگهداری اکولوژی و محیط زیست، تحت تأثیر قرار گرفتهام.»
ماریا گوستاوا، سفیر موزامبیک در چین، گفت که توسعه تبت می تواند الهام بخش کشورهای دیگر مانند کشور او در زمینه کاهش فقر، و توسعه باشد.
او گفت: «من تحت تاثیر قرار گرفتم که آنها انرژی دارند، حتی مناطق دور دست، و اینکه چگونه در حال گسترش کشاورزی در چنین شرایط سختی هستند. آنها فرهنگ، عقاید، زبان و محیط زیست خود را حفظ می کنند.»
الکساندر بیرله از بنیاد هانس سیدل، یک سازمان غیردولتی آموزش مستقر در آلمان، به گلوبال تایمز گفت که از توسعه آموزش با کیفیت بالا شگفت زده شده است. او گفت: «ما از دو مدرسه بازدید کردیم، یک مدرسه ابتدایی در لیینگچی و یک دبیرستان در لهاسا. مدارس بسیار باز هستند و می خواهند با دنیای خارج ارتباط برقرار کنند.»