تعمیق روزافزون همکاری چین و کشورهای کمربند و جاده در زمینه ظرفیت تولید
همکاری در حوزه ظرفیت تولید بخش مهمی از «ابتکار کمربند و جاده» است. پس از ارائه ابتکار کمربند و جاده در سال ۲۰۱۳، چین بر اساس اصل «رایزنی مشترک، سازندگی مشترک و بهره مندی مشترک» به همکاری بینالمللی در این راستا پرداخته و به ارتقاء ساختار صنایع و گشایش خود در سطح بالاتر و همچنین پیشبرد روند جهانی شدن در مسیر باز، فراگیر، بهره وری عمومی، متعادل و برد-برد یاری کرده است.
بر اساس گزارشات منتشر شده، تا کنون چین با ۱۵۱ کشور و ۳۲ سازمان بینالمللی بیش از ۲۰۰ سند همکاری درباره ساخت مشترک ابتکار کمربند و جاده امضا کرده و در میان آنها با بیش از ۴۰ کشور از جمله قزاقستان، مصر، اتیوپی و برزیل سند همکاری در زمینه ظرفیت تولید منعقد نموده است.
این در حالی است که چین با سازمانهای منطقهای از جمله اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسهآن)، اتحادیه آفریقا و جامعه مشترک آمریکای لاتین و کارائیب به همکاری در این زمینه پرداخته و سندهایی را در این راستا صادر کرده است. همچنین چین با بیش از ۱۰ کشور از جمله فرانسه و کره جنوبی سازوکار همکاری در بازار ثالث را ایجاد کرده تا ظرفیت برتر تولید چین، فناوری کشورهای توسعه یافته و تقاضای کشورهای در حال توسعه را باهم پیوند داده و همکاری عملی با کشورها و سازمانهای بینالمللی در زمینههای اقتصاد دیجیتال، استانداردسازی و حفاظت از مالکیت فکری را برقرار کرده است.
در ۱۰ سال اخیر، سرمایه گذاری متقابل چین و کشورهای کمربند و جاده در زمینههای زیرساخت، انرژی و معادن، راه و ترابری، کشاورزی و علوم و فنون عالی به بیش از ۲۷۰ میلیارد دلار رسیده و ارزش تجارت کالای دو طرف از ۱٫۰۴ تریلیارد دلار به ۲٫۰۷ تریلیارد دلار افزایش یافت که میانگین رشد سالانه آن ۸ درصد بوده است.
شرکتهای چینی در مناطق همکاری اقتصادی در خارج از کشور ۵۷٫۱۳ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده و بیش از ۳۰۰۰ پروژه همکاری را اجرا کرده و ۴۲۰ هزار شغل برای کشورهای کمربند و جاده ایجاد کرده است.