مسئول فنی بخش رادیوانکولوژی محک گفت: فقط ۵۰ درصد ایرانیان به امکانات رادیوتراپی دسترسی دارند

در کشور ایران نیز فقط ۵۰ درصد مردم به امکانات رادیوتراپی دسترسی دارند و برای اینکه همه مردم به این امکانات دسترسی داشته باشند باید تعداد دستگاه ها دو برابر شود.

ششمین همایش بین‌المللی مسئولیت اجتماعی با محورهای اصلی «مسئولیت اجتماعی در قلب تصمیمات» و «کودکان سالم، جوانان آینده، خلق ارزش» ۲۷ بهمن ماه در مؤسسه خیریه محک برگزار شد. در این همایش علمی که با همراهی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی‌ ایران، اتاق‌های استانی، اتاق‌های مشترک و تشکل‌های اقتصادی برگزار شد، فعالان متعهد حوزه مدیریت، اقتصاد و مسئولیت اجتماعی حضور داشتند و دانش و تجربیات خود را بیان کردند.

میترا قالیبافیان مسئول فنی مرکز رادیوانکولوژی بیمارستان فوق تخصصی محک در سخنرانی خود با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی شرکت ها جدا از مسئولیت اجتماعی افراد فعال در آن شرکت‌ها نیست بیان کرد: در کشورهای توسعه یافته نرخ پیش آگاهی سرطان ۸۰ درصد و نرخ ابتلا ۲۰ درصد است در حالیکه در کشورهای با درآمد متوسط و کم مانند ایران این نرخ برعکس است.

به گفته این رادیوانکلوژیست، محک در راستای تحقق استراتژی تحول درمان و در تداوم حرکت در مسیر جریان‌های جهانی، پیوستن به پروتکل‌های SIOP را از طریق شرکت در برنامه Twinning که با ابتکار سازمان جهانی بهداشت WHO شکل گرفته است، به عنوان هدف استراتژیک در حوزه بیمارستان انتخاب کرده است.

وی توضیح داد: Twinning یک برنامه جهانی مشارکت بین‌المللی هدفمند در زمینه انکولوژی کودکان است که با هدف بهبود اقدامات تشخیصی و درمانی در سرطان کودکان، بین یک یا چند مؤسسه از کشورهای با درآمد بالا و یک مؤسسه در کشورهای با درآمد متوسط یا پایین شکل می‌گیرد. هدف نهایی این برنامه افزایش نرخ بقا به ۶۰ درصد است.

وی با تأکید بر دسترسی به درمان و تاثیر آن در افزایش نرخ بقا در کودکان مبتلا به سرطان بیان کرد: جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی از مهم‌ترین روش های دسترسی به درمان در جوامع است. درباره رادیوتراپی در کشورهای با درآمد بالا، مردم به ۸۵ درصد امکانات رادیوتراپی دسترسی دارند در حالی که در کشورهای با درآمد متوسط و کم، مردم تنها به ۶۵ درصد امکانات رادیوتراپی دسترسی دارند. در کشور ایران نیز فقط ۵۰ درصد مردم به امکانات رادیوتراپی دسترسی دارند و برای اینکه همه مردم به این امکانات دسترسی داشته باشند باید تعداد دستگاه ها دو برابر شود.

قالیبافیان در ادامه سخنرانی خود در ششمین همایش بین‌المللی مسئولیت اجتماعی با بیان اینکه درمان سرطان کودکان در صورت تشخیص به موقع و از استفاده از روش‌های درمانی درست تا ۸۰ درصد نرخ بقا را افزایش می‌دهد بیان کرد: برای درمان سرطان با استفاده از رادیوتراپی اکنون روش هایی مانند ۲D، ۳D، IMRT و POROTON وجود دارد.

وی در پایان گفت: تأمین هزینه خرید دو دستگاه رادیوتراپی با همراهی یکی از اپلیکیشن‌ها از جمله اقدامات مهمی است که می‌تواند در درمان موثرتر کودکان اثربخش باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا