مجمع فایننشال استریت، شاخص پیشروی اصلاحات مالی، استحکامات و گشودگی چین را برجسته می کند
روز دوشنبه مقامات ارشد و رهبران برجسته صنعتی در داخل و خارج چین در یک مجمع مالی تاثیرگذار در پکن گفتند که بخش مالی و پر جنب و جوش چین، زیربنای محکمی از قدرت اقتصادی و بخش مهمی از اصلاحات و گشایش اقتصادی کشور است.
قرار است جایگاه دومین اقتصاد بزرگ جهان را در جهت رشد با کیفیت بالاتر محکم کند و نقش خود را به عنوان تثبیت کننده اقتصاد جهانی تقویت کند.
مجمع فایننشال استریت ۲۰۲۲ که روز دوشنبه در پایتخت چین افتتاح شد و تا چهارشنبه ادامه خواهد داشت، رویدادی سالانه است که به طور گسترده به عنوان زنگ خطر اصلاحات مالی و گشایش در چین شناخته می شود.
رویداد امسال که درست پس از پایان موفقیت آمیز بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین (CPC) با تأکید بر ادامه بازگشایی اقتصادی با کیفیت بالا برگزار شد، به مناسبت سی امین سالگرد ساخت و توسعه فایننشال استریت پکن ، تحلیلگران گفتند که فایننشال استریت، نقش مهم پکن در پیچیدگی و نوآوری مالی چین و همچنین نقش پیشرو این کشور در حمایت از اقتصاد جهانی بازتر را تقویت می کند.
برجستگی در حال افزایش
برجسته شدن نقش فایننشال استریت پکن در چشمانداز مالی این کشور که نام مرکز ملی مدیریت مالی را برای آن به ارمغان آورده است، به عنوان مظهر کلی اصلاحات و نوآوری مالی این کشور دیده میشود.
یی گانگ، رئیس بانک مرکزی چین (PBC)، در سخنرانی روز دوشنبه خود در این مجمع، از دستاوردهای بزرگ در ساخت و توسعه فایننشال استریت پکن در سه دهه گذشته تمجید کرد.
یی گفت: « فایننشال استریت به مسیر توسعه مالی با ویژگی های چینی پایبند است و نقش مهمی در خدمت رسانی به سازندگی اقتصادی و توسعه اجتماعی کشور داشته است.» وی افزود که بانک مرکزی چین روح بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین را برای ایجاد یک سیستم بانک مرکزی مدرن، اجرای سیاست های پولی محتاطانه، خدمت به اقتصاد واقعی، جلوگیری از خطرات مالی و تعمیق اصلاحات مالی عملی خواهد کرد.
پکن که محل استقرار تنظیمکنندگان مالی کشور و تعداد زیادی از موسسات مالی داخلی و خارجی است، پیشرفت زیادی داشته و در سالهای اخیر به صنعت مالی چین کمک زیادی کرده است. ارزش افزوده بخش مالی پکن در سال ۲۰۲۱ به حدود ۲۸۷ میلیارد یوآن (۴۰ میلیارد دلار) رسید که در مقایسه با ۱۰ سال قبل ۱۶۰٫۶ درصد افزایش داشت.
به ویژه، فایننشال استریت پکن واقع در منطقه شیچنگ، که به عنوان «مغز» مالی چین و گاهی اوقات به عنوان وال استریت چین شناخته می شود، از سال ۲۰۱۲ تقریباً ۴۰ درصد از ارزش افزوده مالی شهر را به خود اختصاص داده است.
این خیابان میزبان بانک مرکزی، کمیسیون های نظارتی اوراق بهادار، بانکی، بیمه و همچنین مقر موسسات مالی بزرگ داخلی و خارجی است. این خیابان که به عنوان مرکز ملی مدیریت مالی شناخته می شود، به عنوان محل تلاقی سیاست گذاری مالی، نظارت و مدیریت دارایی، در میان دیگر جنبه های عملکرد مالی پایتخت عمل می کند.
در سال های اخیر یک سری تحولات عمده در ظهور خیابان مالی پکن رخ داده است. به عنوان مثال، بورس اوراق بهادار پکن که به طور رسمی در نوامبر ۲۰۲۱ برای حمایت از شرکت های کوچک و متوسط افتتاح شد، نیز در بلوک استریت فایننشال قرار دارد.
در اقدامی مهم، بورس پکن (BSE) روز دوشنبه به طور رسمی یک شاخص معیار – BSE 50 را راه اندازی کرد که در روز اول ۲٫۵۵ درصد افزایش یافت که نشان دهنده اعتماد سرمایه گذاران به عملکرد بورس پایتخت است.
پایتختی که خیابان معروف مالی در آن قرار دارد به بخش مهمی از اصلاحات مالی کشور تبدیل شده است.
هوگ د لا مارنیر، رئیس گروه بانک فرانسوی سوسیته جنرال در چین، به گلوبال تایمز گفت: «من فکر میکنم این [بخش مهمی] از بسیاری جنبهها است، زیرا بسیاری از تصمیمها در پکن گرفته میشوند و این تصمیمها اغلب تصمیمات مالی هستند.»
او گفت که این کشور در باز کردن بخش مالی خود به موسسات خارجی کارهای زیادی انجام داده است و «روند خوبی» در پیش گرفته است.
گشایش تزلزل ناپذیر
جدای از شاهکار خیابان مالی پکن در دهههای گذشته، این مجمع روز دوشنبه و در دهمین سالگرد تاسیسش نزدیک به ۴۰۰ صنعت سنگینوزن را از سراسر جهان به خود جلب کرد و در بحبوحه آشفتگی در بازارهای جهانی، بر گشایش مالی چین نیز متمرکز شد.
مقامات چینی گفتند که چین متعهد به گشایش بیشتر با استانداردهای بالا است و تعهد خود را از سوی جهانیسازی اقتصادی و بازتر، فراگیرتر، متعادلتر و سودمندتر کردن آن تغییر نخواهد داد.
یی هویمان، رئیس کمیسیون تنظیم مقررات اوراق بهادار چین (CSRC)، روز دوشنبه در این مجمع گفت که در تلاش برای یک بازگشایی تزلزل ناپذیر، اصلاحات و نوآوری های بازار فرابورس را تعمیق خواهد بخشید و همچنین توسعه با کیفیت بالا در بورس اوراق بهادار پکن را به انجام خواهد رساند.
رئیس کمیسیون تنظیم مقررات اوراق بهادار چین خاطرنشان کرد: در روند گشایش به روی جهان، چین بازگشایی را با امنیت هماهنگ کرده، نظارت بر ریسک را در وجوه فرامرزی تقویت کرده است تا آن را قابل مشاهده و مدیریت کند.
برای گسترش بازگشاییهای همه جانبه، چین روز جمعه قوانین مدیریت نقدینگی را برای سرمایهگذاران نهادهای خارجی که به دنبال بازار اوراق قرضه این کشور هستند، رونمایی کرد. نهادهای سرمایه گذاری واجد شرایط خارجی، از ماه ژوئن به طور مستقیم یا از طریق روشهای بین بانکی مجاز به سرمایه گذاری در بازار اوراق قرضه مبادله ای بوده اند.
چین اساساً یک سیستم مدیریت رفتار ملی پیش از تأسیس را همراه با فهرست منفی در بخش مالی ایجاد کرده است. این کشور محدودیت های مالکیت خارجی در بخش های بانکی، اوراق بهادار، صندوق، آتی و بیمه عمر را به طور کامل لغو کرده است. این کشور اتصال بازارهای اوراق بهادار فرامرزی را ارتقا داده و سیستم سرمایه گذار نهادی واجد شرایط را بهبود بخشیده است.
اعلام و اجرای مجموعه ای از اقدامات، تعهد به گشایش مالی بیشتر را محقق کرده است.
علیرغم احساسات ضعیف سرمایه گذاری جهانی، چین همچنان مانند یک آهنربای قوی برای شرکت های خارجی باقی مانده است. داده های رسمی نشان می دهد که در ۱۰ ماهه اول سال ۲۰۲۲، چین شاهد افزایش ۱۷٫۴ درصدی سرمایه گذاری مستقیم خارجی واقعی بوده که در مجموع به ۱۶۸٫۳۴ میلیارد دلار رسیده است.