رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق البرز: مشکلات سامانه جامع انبارها و چالش‌های حمل‌ونقل هوایی نیاز به توجه فوری دارند

رئیس کمیسیون بازرگانی، حمل‌ونقل و گمرک اتاق البرز، در نشست اخیر این کمیسیون، به معضلات فعالان اقتصادی در حوزه سامانه جامع انبارها و مسائل مربوط به حمل‌ونقل هوایی اشاره کرد و خواستار پیگیری سریع‌تر این مشکلات شد.

به گزارش مسیحااقتداریان خبرنگار خبر مهم، میرحسین قیطانی، رئیس کمیسیون بازرگانی، حمل‌ونقل و گمرک، در سیزدهمین نشست این کمیسیون درباره مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه سامانه جامع انبارها گفت: در حال حاضر بخشنامه‌ای که درباره سامانه جامع انبارها وجود دارد و اصلاحیه‌های بعدی آن بیان می‌کند که باید موجودی ابتدایی انبارها را در زمانی مشخص به‌ عنوان مبنا ثبت کنیم، این موضوع شامل انبارهای عمومی و خصوصی می‌شود و همه ملزم به انجام آن هستند زیرا این مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و دستگاه‌های اجرایی موظف به اجرای آن هستند.

وی ادامه داد: در این رابطه مقرر شد دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان البرز در نشست کمیسیون حضور یابد و توضیحاتی را در اختیار ما قرار دهد؛ زیرا واقعیت موجود با آنچه که دستگاه‌های اجرایی بیان می‌کنند، تفاوت دارد. به‌ ویژه آن ۳۰درصد سهمی که برخی نهادها در خصوص انبارداری مطرح می‌کنند، به‌ طور رسمی جایی ذکر نشده است.

قیطانی افزود: ما در بازه زمانی ۱۲ تا ۲۷ اسفند نگرانی‌هایی در خصوص ثبت موجودی انبارها داشتیم، زیرا مدت زمان مشخصی برای ورود و مبنای انبارداری کالا وجود ندارد. توضیحاتی که از سوی دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان البرز در این خصوص به ما داده شد با اطلاعاتی که از منابع دیگر دریافت کرده‌ایم، تفاوت دارد، به همین دلیل مقرر شد در نشست‌های آتی این موضوع به‌ طور کامل برای ما شرح داده شود.

وی در خصوص آمار انبارها و کالاهای ورودی و خروجی به منطقه ویژه اقتصادی پیام و این که برخی مسئولان می‌گویند آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد، گفت: بخشی از اطلاعات موجود به‌ طور غیرعمدی باعث ایجاد مشکلاتی در حوزه ارزیابی و تطابق اطلاعات می‌شود و این موضوع می‌تواند منجر به مواجهه با قاچاق کالا به‌ صورت غیرمستقیم شود.

رئیس کمیسیون بازرگانی، حمل‌نقل و گمرک اتاق البرز بیان کرد: در خصوص سامانه جامع انبارها دو دوره آموزشی، یکی در اتاق بازرگانی البرز و دیگری در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین‌المللی پیام برگزار و آموزش‌های لازم به فعالان اقتصادی داده شده است.

وی در ادامه جلسه و در خصوص موضوع مطرح شده در زمینه ماده ۳۸ تأمین اجتماعی نیز گفت: در این زمینه مقرر شد که پیشنهادی آماده کرده و درخواست کنیم که کارت هوشمند ناوگان، مبنای مالکیت کامیون‌ها در قراردادها قرار داده شود، در این رابطه پیشنهاد لازم برای تأمین اجتماعی از طریق کمیسیون آماده خواهد شد و پیگیری‌های لازم انجام می‌شود. هدف این است که سامانه تأمین اجتماعی دسترسی‌های لازم برای کنترل مالکیت را فراهم و از هزینه‌های پیمانکار و تامین اجتماعی جلوگیری نماید و نیز باعث تشویق شرکت‌های حمل به عقد قرارداد با صاحبین کالا شود.

قیطانی در خصوص مسائل مرتبط با حوزه حمل‌ننقل و ۱۰‌درصد مبلغی که وزارت راه و شهرسازی از ناوگان خارجی واردکننده بار هوایی در فرودگاه دریافت می‌کند، افزود: در کنار این موضوع، تخصیص سوخت برای پروازهای باری نیز یکی از مشکلات عمده است. قیمت سوخت باری تفاوت زیادی با سوخت پروازهای مسافری دارد و این مسئله باعث شده که حمل‌ونقل باری هوایی در کشور سود قابل توجهی برای فعالان اقتصادی نداشته باشد. این شرایط باعث شده که ایرلاین‌های داخلی تمایلی به برقراری پروازهای باری نداشته باشند.

وی در بخش دیگری گفت: ساز و کاری که برای ترخیص خودرو در منطقه ویژه اقتصادی پیام دیده شده نه تنها در این بخش بلکه در ورود کالا به این مجموعه از حیث مسائل حوزه لجستیک، انبارداری و دیگر موارد نیز مشکل ایجاد کرده است.

رئیس کمیسیون بازرگانی، حمل‌ونقل و گمرک اتاق البرز افزود: به واسطه مسائل مرتبط با منطقه ویژه اقتصادی پیام در حوزه لجستیک، انبارداری و یا پیگیری مشکلات دیگر، در قالب نامه‌ای که از سوی ۲۰ نفر از تولیدکنندگان مستقر در این منطقه ارسال شده، مقرر شد در جلسات خود مدیرعامل یا مسئولان این منطقه را نیز به عنوان مهمان دعوت کنیم. همچنین، در نامه‌ای به رئیس اتاق بازرگانی البرز، مشکلات مربوط به افزایش ۳۰۰‌درصدی اجاره‌بها واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پیام و تبعات آن برای فعالان بخش خصوصی را مطرح کردیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در نتیجه تعاملات انجام‌ شده، در جلسه‌ای با اعضای مجمع فعالان اقتصادی منطقه ویژه و حضور مدیرعامل جدید، نتایج مثبتی حاصل شد که امید داریم در آینده بسیار نزدیک شاهد حل‌وفصل اکثر مشکلات در این منطقه باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا