تبادل نظر محققان درباره احیای گردشگری
سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد اخیراً گزارش برآورد جهانی گردشگری ۲۰۲۳ را منتشر کرده است که در آن گفته شده علیرغم چالشهای فراوان اقتصادی، بهداشت عمومی و ژئوپلیتیک، صنعت گردشگری جهانی امسال شاهد بهبودی قوی خواهد بود. ورود گردشگران بینالمللی در سراسر جهان ممکن است به ۸۰ تا ۹۵ درصد از سطح قبل از همهگیری برسد، که این امر به بهبود اقتصاد جهانی، رشد گردشگری در منطقه آسیا و اقیانوسیه، درگیری روسیه و اوکراین و سایر عوامل بستگی دارد.
اینکه چین در تعطیلات اول ماه مه، با حدود ۲۷۴ میلیون سفر داخلی و رونق سفرهای خارجی، اوج سفر را تجربه کرد، نشان می دهد که این کشور نقش اساسی در بهبود صنعت گردشگری جهانی ایفا خواهد کرد. رقم برآورد شده برای سفرهای داخلی نشان دهنده افزایش بیش از ۱۲۰ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته و نزدیک به سطح سال ۲۰۱۹ است.
در گزارش پرتال مسافرتی چینی «تونیو» آمده است که مقاصد خارجی از جمله تایلند، نیوزلند و مالدیو همچنان گزینههای محبوب مسافران چینی هستند. این گزارش افزود که برخی از مقاصد آفریقا و اروپا مانند مصر و فرانسه نیز شاهد افزایش بازدیدها و بهبود ظرفیت های خطوط هوایی به لطف سیاست مدیریت بهینه کرونا توسط چین بوده اند.
در این گزارش همچنین آمده است که لغو محدودیتهای مسافرتی مرتبط با کرونا در چین، بزرگترین بازار گردشگران خارجی که به کشورهای جهان در سال ۲۰۱۹ سفر کردند، گامی مهم است و به بهبود بخش گردشگری در منطقه آسیا و اقیانوسیه و فراتر از آن کمک خواهد کرد.
در کوتاه مدت، از سرگیری گردشگری خارجی به ویژه برای بهبود بخش گردشگری در آسیا مفید است. در سال ۲۰۱۹، تعداد گردشگران چینی بازدیدکننده از تایلند حدود ۱۰٫۹۸ میلیون نفر بود که ۷٫۱ درصد از کل گردشگران خروجی سال و ۳۰ درصد از کل گردشگران بینالمللی بازدیدکننده از تایلند را تشکیل میداد.
در عرض یک ماه پس از لغو محدودیتهای مربوط به بیماری همهگیر، تعداد گردشگران چینی که از تایلند بازدید میکنند رشد انفجاری را نشان میدهد. افزایش تعداد گردشگران چینی متقاضی ویزا در بدو ورود به تایلند نسبت به سال قبل سه برابر و آنهایی که محصولات تایلندی را خریداری می کردند ۱۰ برابر در مقایسه با سال گذشته بود. چندین بخش از جمله وزارت بهداشت عمومی، گردشگری و ورزش تایلند گفته اند که گردشگران چینی به تدریج به تایلند باز می گردند.
چین چندین سال است که بزرگترین بازار اعزام گردشگران خارجی به کشورهای جهان بوده است. در سال ۲۰۱۹، تعداد گردشگران چینی که به کشورهای مختلف رفتند، ۱۶۹ میلیون نفر بود که نزدیک به یک پنجم کل هزینه های گردشگری جهانی را تشکیل می داد. به عنوان مثال کنیا را در نظر بگیرید. کنیا کشوری با ذخایر طبیعی عالی و غنی از حیات وحش، قبل از همهگیری، شاهد افزایش قابل توجهی در تعداد گردشگران چینی بود. در سال ۲۰۱۹، حدود ۸۰ هزار گردشگر چینی از کنیا دیدن کردند و چین را به چهارمین منبع بزرگ گردشگران برای این کشور تبدیل کرد. چندین مقام بخش گردشگری کنیا گفته اند که از سرگیری سفرهای گردشگران چینی، نشاط جدیدی را به صنعت گردشگری جهان تزریق می کند و به رونق بخش گردشگری کنیا کمک می کند.
جای تعجب نیست که کنیا با ارائه خدمات سفارشی و محصولات نوآورانه برای جذب گردشگران چینی بیشتر، سعی در نفوذ بیشتر به بازار گسترده چین دارد.