اجرای «طرح ویژه» نظارت مضاعف اداره کل استاندارد البرز

مدیرکل استاندارد البرز از اجرای «طرح ویژه» نظارت مضاعف این اداره کل در سطح بازار همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان و فرارسیدن نوروز ۱۴۰۴ سال جدید خبر داد.

به گزارش مسیحااقتداریان خبرنگار خبر مهم، دکتر مسعود جوادی سرپرست استاندارد استان البرز با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان و ماه نزول قرآن گفت: واژه عید در این ماه به معنای رجعت و بازگشت خویشتن به فطرت اصیل توحیدی و فطرت پاک انسانی بوده و تقارن آن با بهار طبیعت و دگرگونی آن بهترین فرصت برای کسانی است که می خواهند به احسن الحال معنویت دست یابند.

جوادی در ابتدای اظهارات خود، از اجرای طرح نظارت مضاعف بر صحت عملکرد کلیۀ وسائل توزین و سنجش مورد استفاده در دادوستد عمومی و مورد استفاده اصناف با هدف صیانت از حقوق شهروندان در سراسر کشور و استان البرز خبر داده و تاکید نمود که این طرح جهت « جلوگیری از کم‌فروشی برای مصرف‌کنندگان » تا پایان ایام نوروز با همکاری دستگاه های اجرایی و نظارتی استان نظیر سازمان های صمت و جهاد کشاورزی، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، سازمان تعزیرات حکومتی و دیگر ارگان های متولی نظیر مجامع صنفی، اتاق اصناف، اجرا می شود.

عضو شورای معاونین سازمان ملی استاندارد ایران با تشریح ابعاد طرح نظارتی ویژه مذکور اذعان کرد: ترویج و تبلیغ الزامات استاندارد به منظور آگاهی‌بخشی شایسته به شهروندان می باشد.

جوادی ضمن آعلام آمادگی این اداره کل جهت رسیدگی فوری به شکایات و گزارشات مردمی، از تشدید نظارت بر مراکز و فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره ای در استان خبر داده و افزود یکی از مهمترین نظارت ها در این ایام، اجرای دقیق طرح خالص‌فروشی در صنوف شیرینی و قنادی همچون گذشته بوده و قنادی ها موظف به خالص فروشی شیرینی می باشند.

جوادی تصریح کرد: براساس استاندارد ملی ۳۳۴۱ قنادان موظف به تعیین قیمت وزن خالص شیرینی و جعبه به شکل جداگانه هستند و عدم رعایت این مورد کم فروشی تلقی شده و جعبه‌های شیرینی باید دارای نشان ملی استاندارد بوده و از وزن مشخص وفق استاندارد مذکور برخوردار باشند.

دبیر شورای استاندارد استان البرزگفت: بر اساس ماده ۱۲ قانون تقویت و توسعۀ نظام استاندارد مصوب مجلس شورای اسلامی، تمامی وسایل توزین و سنجش مورد استفاده در داد و ستد عمومی نظیر ترازوهای تمامی اصناف، ترازوها و باسکولت های میادین میوه و تره بار و ترازوهای طلافروشی باید توسط سازمان ملی استاندارد مورد آزمون دوره‌ای قرار گرفته و دارای برچسب تأییدیه صحت عملکرد باشند.

جوادی گفت: استاندارد هرگز در طرح های نظارتی خود نگاه تقابلی با اصناف نداشته و در درجه اول اصناف را به عنوان مروج و مبلغ الزامات و فرهنگ استاندارد در جامعه دانسته و خود را نیز یک بازوی مشورتی و تقویتی در کنار اصناف می داند.

جوادی در انتها تصریح کرد: شهروندان می توانند به عنوان بازرسان افتخاری این اداره کل، فرآورده ها و خدمات مشمول مقررات استاندارد اجباری را کنترل نموده و کد ردیابی ۱۰ رقمی زیر نشان ملی استاندارد را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال کرده تا از اعتبار و اصالت نشان استاندارد درج شده اطمینان حاصل فرمایند و در صورت مشاهده موارد مغایر با استاندارد یا جعل علامت یا فرآورده های مشمول استاندارد اجباری که بدون نشان استاندارد در سطح بازار توزیع شده اند، موضوع را بلافاصله از طریق سامانه تلفنی ۱۵۱۷ و یا سامانه پیامکی ۳۰۰۰۱۵۱۷ به اداره کل استاندارد البرز اطلاع دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا