درخشش محصولات فرهنگی کشورهای حاشیه جاده ابریشم در نمایشگاه بین المللی فرهنگی چین
فرش های ایرانی، قهوه اندونزی، یشم پاکستان و سایر محصولات فرهنگی جذاب از کشورهای حاشیه جاده ابریشم جدید (B&R) در نمایشگاه بین المللی صنایع فرهنگی چین در شهر شنژن (ICIF) بازدیدکنندگان را شگفت زده کرد.
این رویداد که ابتدا در سال ۲۰۰۴ در مرکز فناوری شنژن در استان گوانگدونگ جنوب چین راه اندازی شد، مدت هاست که به عنوان یک سکوی مهم برای تقویت توسعه و مشارکت جهانی با صنایع فرهنگی چین در نظر گرفته شده است.
نمایشگاه امسال بیش از ۳۰۰ غرفهدار از ۵۰ کشور و منطقه را برای شرکت در فعالیتهای آفلاین و آنلاین جذب کرد. بسیاری از محصولات فرهنگی B&R در این نمایشگاه عرضه شدند.
مجموعه ای از رویدادهای فرهنگی بین المللی که در طول نمایشگاه برگزار شد، بیش از ۲۰هزار بازدید کننده حرفه ای را از بیش از ۱۰۰ کشور و منطقه به خود جلب کرد.
غرفه فرهنگ و خلاقیت اروپا که برای اولین بار در «منطقه نمایشگاه بینالمللی کمربند و جاده» برپا شده بود، به نمایش آثار هنری طراحان فرانسوی، هنر دیجیتال بلژیکی و طرحهای خلاقانه بینالمللی مختلف پرداخت.
آنه ماریل سارگوییل، رئیس مؤسسه طراحی فرانسوی، اشتیاق خود را نسبت به شرکت در ICIF برای اولین بار ابراز کرد. او از شنژن، بعنوان یک مرکز مشهور برای نوآوری و سرزندگی، تمجید و از ایده تبدیل “ساخت چین” به “ایجاد شده در چین” ابراز خورسندی کرد.
سارگوئل معتقد است که طراحی، به عنوان پلی برای تقویت گفتگو در مورد ارزش طراحی بین چین و فرانسه، الهام بخشیدن به خلاقیتها و ایجاد جهانی مملو از رفتارهای انسانی عمل می کند.
مهدی علیایی غرفهدار ایرانی برای دومین بار در این نمایشگاه حضور یافت و فرش ایرانی، تابلو فرش و زعفران معروف ایران را به همراه آورد.
او گفت: “امیدوارم فعالیت های تبادل فرهنگی بیشتری با چین داشته باشم. من محصولات خود را به چین آوردم و امیدوارم بینندگان و مصرف کنندگان چینی بیشتری با محصولات ادبی و هنری ایرانی ما آشنا شوند.”
جوزف، یک جوان نیجریه ای که در صنعت نساجی مشغول به کار است، برای اولین بار به عنوان خریدار ICIF به چین آمد. او امیدوار بود که شرکای پارچه در چین پیدا کند و بازار بین المللی را با شرکای چینی از طریق همکاری در تحقیق و توسعه فناوری کشف کند.
جوزف گفت: از نظر طراحی پارچه و فناوری، چین یکی از پیشرفته ترین فناوری ها را در جهان دارد.
او همچنین قصد دارد محصولات فرهنگی چینی را به کشورش بازگرداند و خاطرنشان کرد که معتقد است محصولات چینی در نیجریه بسیار محبوب خواهند شد.