واکنش تحلیلگران به ایده جدید و تمدن ساز رئیس جمهور چین
تحلیلگران اقتصادی معتقدند سخنرانی اخیر شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در نشست مرتبط با میراث فرهنگی و توسعه که به تازگی برگزار شد، افکار و ایده های جدیدی را مطرح کرده است که برای ساختن یک تمدن مدرن چینی مفید و قابل ستایش است.
یانگ گنگ، استاد دانشسرای عالی پکن، به CGTN گفت: مفهوم تمدن مدرن چینی که شی در نشست روز جمعه ارائه کرد کاملاً جدید و مهم است. این مفهوم اهمیت عملی و آکادمیک را همزمان دارد.
وی افزود: شی در اظهارات خود گفت که که تمدن چین دارای ثبات، اصالت، وحدت، فراگیری و صلح است. این پنج ویژگی برجسته، تمدن چین را به طور دقیق نشان می دهد و اساساً تعیین می کند که ملت چین باید مسیر خود را دنبال کند.
عبید غفور چودری، رئیس گروه مردم شناسی در دانشگاه کشاورزی PMAS-Aridراولپندی پاکستان در این خصوص گفت: تاریخ به مردم می گوید که ملت هایی که فرهنگ خود را به شدت حفظ می کنند، پیشرفت و توسعه می یابند. اقتصاد قوی و توانایی چین برای رهایی صدها میلیون نفر از فقر، ارتباط نزدیکی با “عمق تمدن و فرهنگ چین” دارد.
وانگ وی، رئیس بخش “تاریخ مبتنی بر علم” از دانشگاه علوم اجتماعی چین (CASS)درباره ثبات تمدن چین به خبرنگارCGTN گفت: درک گذشته چین برای درک چین در حال حاضر و آینده آن اهمیت زیادی دارد.
معاون رئیس دانشگاه پکن، وانگ بو نیز معتقد است که جوهر نوآوری، پاسخ به چالش های زمانه و سازگاری مداوم با جهان در حال تغییر است. او می گوید: تمدن چین به دوران باستان باز می گردد. این تمدن در آزمون تاریخ ایستادگی کرده و تنها تمدن بی وقفه در جهان است.
کارشناسان بر این باورند که فرهنگ چینی نه تنها توسعه چین را رقم زده، بلکه به نقش خرد چینی در توسعه جهان کمک کرده و در مواجهه با چالش های جهانی، از ویژگی های برجسته تمدن چین و نیز نقاط قوتی که فرهنگ چینی برای پیشرفت و شکوفایی چین ایجاد کرده بهره برده است.
کاوینس ادر، محقق روابط بینالملل در کنیا در این باره میگوید: علیرغم تفاوتهای موجود در فرهنگها، تمدنهای بشری دارای ارزشهای مشترک خاصی هستند که کلید تعامل موفق بین تمدنها است.
مازن شامیه، دستیار سابق وزیر امور خارجه فلسطین نیز می گوید: برای شناخت چین باید تمدن باشکوه آن، که پایه محکمی برای ایستادگی چین در جهان است را شناخت.
چی مونیریت، رئیس انجمن پژوهشگران تکامل چینی در کشور کامبوج گفت که ایتکار تمدن جهانی، ویژگیهای تمدنهای مختلف را بر اساس ایجاد اجماع در نظر میگیرد. وضعیت جدید یکپارچگی فرهنگی و مبادلات مردم با مردم جدید و مهم خواهد بود و باعث کمک به ترویج صلح و توسعه جهانی و همچنین ساختن جامعه ای با آینده ای مشترک برای بشریت خواهد شد.